10 Δεκεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση-Κάλεσμα για Αγωνιστικό Συντονισμό Δράσεων, ανοικτή συζήτηση Πέμπτη 14/12 στις 10.30 πμ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα, που κατά κύριο λόγο οφείλονται σε μια σειρά από νόμους και κυβερνητικές αποφάσεις, ειδικά των τελευταίων 13 χρόνων, αλλά και στην ανάλγητη και αντισυνταξιουχική πρακτική της ΕΤΕ.

Το σημερινό Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ έχει οδηγήσει σε τέλμα το Σύλλογό μας. Έχει δημιουργηθεί, εδώ και καιρό, διοικητική κρίση και ένα άρρωστο κλίμα ανούσιας, οξείας αντιπαράθεσης και τσακωμών, που απογοητεύει πολλούς συναδέλφους και τους οδηγεί σε αδιαφορία, αποστασιοποίηση από το ΣΣΕΤΕ και αποστροφή από τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Τα οξυμένα προβλήματά μας έχουν εγκαταλειφθεί, με πρώτο τον ΛΕΠΕΤΕ. Το Προεδρείο έχει χάσει τη στήριξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Οι απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. παρέλυσαν το ΣΣΕΤΕ. Στο Δ.Σ. έχουν διαμορφωθεί δύο ομάδες που τσακώνονται επι της ουσίας, για τις καρέκλες. Ο διορισμός προσωρινής Διοίκησης στο ΣΣΕΤΕ είναι το αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής κατάστασης και επαναφέρει το γνωστό διαλυτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν τις εκλογές του 2017.

Είναι φανερό, ότι για την έξοδο του ΣΣΕΤΕ από το τέλμα της αδράνειας και της ανυποληψίας, υπάρχει επείγουσα ανάγκη δημοκρατικής, αγωνιστικής ενότητας των συναδέλφων που ενδιαφέρονται για μια άλλη πορεία του ΣΣΕΤΕ και θέλουν να συμβάλλουν στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας.

Υπάρχει ανάγκη ενότητας όσων πιστεύουν ότι χρειάζεται αλλαγή της σημερινής κατάστασης στο ΣΣΕΤΕ, όσων πιστεύουν ότι ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά, λύσεις στα προβλήματά μας, όσων πιστεύουν στη δύναμη και αποτελεσματικότητα των συνταξιούχων που αγωνίζονται. Μια αλλαγή, για έναν ΣΣΕΤΕ που θα ανήκει σε όλους εμάς, που θα είναι ανοιχτός σε όλους τους συνταξιούχους και θα βοηθάει όλους, αξιοποιώντας και τις ιδέες και τις προτάσεις των συναδέλφων.

 Για έναν ΣΣΕΤΕ σπίτι των συναδέλφων, που δε θα λειτουργεί με τη λογική των διαδρόμων, των παζαριών, των αδιαφανών διαπραγματεύσεων. Προκρίνουμε τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση, σε αντίθεση με τη λογική της ανάθεσης σε «ειδικούς», «εκπροσώπους» και παντογνώστες που έχουν τις λύσεις «στο τσεπάκι», χωρίς να υποτιμάμε κάθε πρόσφορο μέσο για τη στήριξη των διεκδικήσεων μας.

Για έναν ΣΣΕΤΕ που θα αντιμάχεται τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, ο οποίος δρα ως δούρειος ίππος, για να περάσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, που προωθούν τα συμφέροντά τους, ποδοπατώντας τις ζωές μας.

 Οι συνάδελφοι-ισσες, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ανένταχτοι και εκπρόσωποι των   παρατάξεων: Ανυπότακτοι Συνταξιούχοι-Πρωτοβουλία Συνταξιούχων ΕΤΕ και Αγωνιστική Προοπτική Συνταξιούχων ΕΤΕ, πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, που θα ερευνήσει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις εξεύρεσης λύσης απέναντι στη σημερινή απαράδεκτη και διαλυτική κατάσταση του ΣΣΕΤΕ.

 Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αυτός χρειάζεται όλους, όσους μπορούν να συμβάλλουν, με την παρουσία τους, τις προτάσεις και τις ιδέες τους, μέσα από διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αυτός, εκ των πραγμάτων, πρέπει να αντιμετωπίσει τις πρακτικές της Διοίκησης της ΕΤΕ απέναντι στους συνταξιούχους, αλλά και στους εργαζόμενους, που αύριο θα είναι και αυτοί συνταξιούχοι.

Παράλληλα, υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων, παλαιότερων και νεότερων κυβερνητικών ρυθμίσεων, που έγιναν σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, επιβαρύνοντας σε δραματικό βαθμό τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Όλοι-ες μαζί να αγωνιστούμε για :

 Επαναφορά της ακέραιας καταβολής της Επικουρικής Παροχής (ΛΕΠΕΤΕ) από την ΕΤΕ.

 Καμία  περικοπή στην επικούρηση του ΕΦΚΑ.

 Άμεση και πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

 Προστασία και βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, χωρίς αύξηση των εισφορών μας, με τη λειτουργική και οικονομική εξυγίανσή του, με αναβάθμιση των υπηρεσιών του και πλήρη συμμετοχή των συνταξιούχων στη Διοίκησή του, χωρίς να αλλάξει ο χαρακτήρας του ως αυτοδιοικούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός παροχής υγείας.

 Ορθό επανυπολογισμό όλων των κύριων συντάξεων με την καθολική διόρθωση υπολογιστικών σφαλμάτων.

 Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις και ενσωμάτωσή της στην ανταποδοτική σύνταξη.

 Άμεση επαναφορά δώρων και επιδόματος αδείας στις συντάξεις μας.               

 Πραγματικές αυξήσεις όλων των συντάξεων (κύρια και επικουρική) για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που κατατρώει το εισόδημά μας.

 Προστασία της κατοικίας των συναδέλφων δανειοληπτών και κούρεμα των δανείων, αφού οι συντάξεις μας έχουν δραματικά περικοπεί,  από τη ληστεία των τραπεζών με τα τοκογλυφικά επιτόκια και τις προμήθειες.

 Δημοκρατική και αποκεντρωμένη λειτουργία του ΣΣΕΤΕ με αναβάθμιση του ρόλου των νομαρχιακών παραρτημάτων. Αλλαγή του καταστατικού όπου χρειάζεται για να κατοχυρωθεί η διαφανής λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς, στεγανά, παρασκήνια.

 Ορθολογική διαφανής διαχείριση των οικονομικών του ΣΣΕΤΕ. Άμεση αντιμετώπιση των ευρημάτων της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Ορκωτών Ελεγκτών.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματά μας, αλλά όχι τα μόνα.

Η γενικότερη οικονομική και κοινωνική πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων, έθιξε και συνεχίζει να θίγει και τους συνταξιούχους π.χ. οι μειώσεις των συντάξεων και μισθών, η κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, οι έκτακτες εισφορές, ο πληθωρισμός και η αχαλίνωτη ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας.

Επομένως, δε μπορούμε να αγνοούμε αυτά τα θέματα. Όπως δε μπορούμε να αγνοούμε και τις πρακτικές του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τα ληστρικά επιτόκια και τις προμήθειες στα δάνεια (κόκκινα και μη), τις κατασχέσεις, τα αναγκαστικά μέτρα κλπ., τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και σε συνεργασία με το υπόλοιπο οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα.

 Η αλλαγή στη Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ, μετά το πρόσφατο Συνέδριό της, δίνει ελπίδες σε όλους μας και εντείνει την υποχρέωση του ΣΣΕΤΕ, που είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος-μέλος της ΟΣΤΟΕ, να παίξει έναν θετικό και δημιουργικό ρόλο. Συνεπώς, χρειάζεται ο ουσιαστικός και διαρκής συντονισμός του ΣΣΕΤΕ με την ΟΣΤΟΕ, τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις και τους Συλλόγους εργαζομένων στην ΕΤΕ.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έναν δημοκρατικό, δημιουργικό διάλογο, που θα συμβάλλει στο να ανοίξουν άλλοι δρόμοι για την πορεία του ΣΣΕΤΕ, ωφέλιμοι για εμάς, τα μέλη του και αποτελεσματικοί απέναντι στα προβλήματά μας, να συμβάλλουν με την συμμετοχή τους σε αυτές τις διαδικασίες και με την εγγραφή τους στο σύλλογο.

Να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος, γιατί είναι σε βάρος μας. Η συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται, θα δώσει περισσότερες δυνατότητες στο εγχείρημα με στόχο να συζητηθούν αναλυτικότερα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Επικοινωνία: syntsyntete@gmail.com

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14/12, ώρα 10.30 πμ στα γραφεία της ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 9

ΑΛΚΑΛΑΗ ΖΕΦΗ Θεσσαλονίκη

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θεσσαλονίκη

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αθήνα           

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Αθήνα          

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΑΠΦΩ Αθήνα

ΑΝΕΣΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Θεσσαλονίκη

ΒΑΠΟΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Θεσσαλονίκη

ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Θεσσαλονίκη

ΓΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αθήνα

ΓΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αθήνα

ΓΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αθήνα

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Αθήνα

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Αθήνα

ΓΙΩΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ Αθήνα     

ΓΡΑΨΑ ΣΟΦΙΑ Αθήνα           

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Αθήνα            

ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αθήνα

ΔΗΜΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κιλκίς          

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Θεσσαλονίκη

ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Αθήνα

ΖΑΡΑΒΙΝΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ Θεσσαλονίκη

ΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θεσσαλονίκη

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ Αθήνα 

ΚΑΚΑΒΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ Αθήνα

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΙΑ Χανιά          

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Αθήνα

ΚΑΜΠΑΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ Αθήνα

ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΜΑΙΡΗ Αθήνα

ΚΑΡΥΖΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Θεσσαλονίκη

ΚΑΣΙΜΗΣ ΝΙΚΟΣ  Αθήνα      

ΚΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ Αθήνα

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Αθήνα

ΚΟΚΚΟΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Αθήνα                

ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Αθήνα

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Αθήνα

ΚΟΤΣΟΒΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Αθήνα          

ΚΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ Αθήνα

ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Αθήνα

ΚΟΦΚΕΛΗ ΜΑΡΙΑ Ορεστιάδα          

ΚΩΝΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αθήνα

ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΙΡΗ Αθήνα

ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΣ Πειραιάς

ΜΑΛΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κρέστενα    

ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αθήνα

ΜΠΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αθήνα                  

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθήνα          

ΞΕΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Θεσ/κη

ΠΑΛΑΤΙΑΝΑ ΛΙΤΣΑ Θεσσαλονίκη

ΠΑΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Θεσσαλονίκη

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΙΝΑ Αθήνα

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Ηράκλειο

ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αθήνα       

ΠΑΠΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Αθήνα

ΠΑΣΣΑ ΑΝΝΑ Ξάνθη

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Αθήνα    

ΠΡΙΜΙΚΥΡΙΟΥ ΛΙΤΣΑ Αθήνα            

ΡΑΔΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ Αθήνα       

ΡΕΣΜΠΙΘΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Αθήνα

ΣΑΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Κιλκίς   

ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Αθήνα 

ΣΤΑΙΚΟΥ ΑΝΤΑ Αθήνα                     

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Αθήνα

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Αθήνα

ΣΤΑΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ    Αθήνα

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Αθήνα           

ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Θεσσαλονίκη

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Αθήνα

ΤΕΡΤΙΠΗ ΣΟΦΙΑ, Σέρρες

ΤΡΩΝΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Θεσσαλονίκη

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Αθήνα         

ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΕΦΗ Θεσσαλονίκη

ΤΣΑΜΠΑΡΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αθήνα                    

ΤΣΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Κοζάνη   

ΤΣΑΟΥΣΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Π. Χανίων       

ΤΣΑΧΑΓΕΑ ΑΣΠΑΣΙΑ Αθήνα

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Αθήνα

ΤΣΙΒΕΡΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Αθήνα

ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ Αθήνα       

ΤΣΙΡΑΚΑΚΗ ΑΘΗΝΑ Αθήνα 

ΦΡΑΓΚΕΔΑΚΗ ΜΑΡΙΕΤΑ Αθήνα

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Αθήνα

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Αθήνα              

ΧΑΡΙΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Αθήνα

ΧΑΨΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ορεστιάδα    

ΨΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Λέσβος       

ΨΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Αθήνα                   

ΨΑΡΡΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ Πειραιάς     

 

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

Κάλεσμα Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ

Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Κεντρικό και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονο...