17 Φεβρουαρίου, 2024

Ανακοίνωση του Αγωνιστικού Συντονισμού για την επιτακτική ανάγκη κατάργησης της μείωσης κατά 33% της επικούρησης

AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Ιστολόγιο : syntsyntete.blogspot.com       email : syntsyntete@gmail.com


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 33% ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ 

Το σχέδιο ΕΤΕ και κυβερνήσεων, για να απαλλαγεί η Τράπεζα από την υποχρέωσή της απέναντι στον ΛΕΠΕΤΕ, είχε 3 φάσεις.

Πρώτη φάση: πλήρης διακοπή από το τέλος του 2017, ώστε να εξαθλιωθούμε οικονομικά και να πιεστούμε, προκειμένου να δεχτούμε τις λύσεις που είχαν «μαγειρέψει» (οτιδήποτε πάνω από το μηδέν).

Δεύτερη φάση: Νομοθέτηση ΣΥΡΙΖΑ - Πετρόπουλου, ο οποίος με τον νόμο 4618/2019 (την τελευταία ημέρα και ώρα πριν τις εκλογές του 2019), γκρέμισε ένα οικοδόμημα 70 χρόνων, αφαιρώντας 50% περίπου από τις αποδοχές μας από τον ΛΕΠΕΤΕ, επέβαλε πληρωμή μέσω ΕΤΕΑΕΠ, και απάλλαξε την ΕΤΕ από τις υποχρεώσεις της.

Τρίτη φάση: Νομοθέτηση Ν.Δ. - Βρούτση ο οποίος με τον νόμο 4680/2020 συνέχισε το έγκλημα κατά των συνταξιούχων, επιβάλλοντας ένταξη στον ΕΦΚΑ, άλλο συντελεστή στον τρόπο υπολογισμού και νέα μείωση αποδοχών κατά 33% από 1.1.2025. “Σώζουμε την Εθνική Τράπεζα…” ανέφερε τότε χαρακτηριστικά ο Βρούτσης.

Τα σχέδια της ΕΤΕ για απαλλαγή της από τις υποχρεώσεις της προς τον ΛΕΠΕΤΕ, δεν θα είχαν υλοποιηθεί αν δεν είχε την συνεργασία των κυβερνήσεων και των κυβερνητικών και εργοδοτικών «συνδικαλιστών».

Η κατάσταση αδράνειας – συμβιβασμού – διχόνοιας που έχει δημιουργήσει το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ (Ενωτικό – Ανανεωτική – Πρωτοβουλία), διευκολύνει τα σχέδια της τράπεζας.

Ο διορισμός τους στον ΣΣΕΤΕ είναι η έσχατη αντιδημοκρατική – αντισυνδικαλιστική πράξη, σε βάρος των συνάδελφων.

Ακόμα χειρότερα, έχουν στραφεί και κατά της ΟΣΤΟΕ, επιδιώκοντας και εκεί διορισμό, με τους ίδιους στόχους: να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο της ΕΤΕ και στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και να μας εμποδίσουν να διεκδικήσουμε τα δίκαια συμφέροντά μας.  

·       Ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση της μείωσης 33% στην επικούρηση από 1/1/2025.

·       Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την παροχή της επικούρησής μας στο ακέραιο και για να υποχρεώσει την Τράπεζα να καλύψει τα όποια ποσά είναι αναγκαία, πολύ δε περισσότερο καθώς το Δημόσιο παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της μέσω του ΤΧΣ.

·       Τα χρήματα πρέπει και μπορεί να πληρώνει η ΕΤΕ.

·       Από την ΕΤΕ ζητάμε πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία του ΛΕΠΕΤΕ σύμφωνα με τον κανονισμό του. Δεν παραγράφουμε το δίκαιο αυτό αίτημά μας και την αποκατάσταση της απίστευτης λαθροχειρίας που έγινε σε βάρος μας.

·       Η κατάργηση της μείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν σημαίνει επιβάρυνση του ΕΦΚΑ, ούτε ότι ζητάμε χρήματα των άλλων ασφαλισμένων διότι δεν έχουμε πληρώσει στο δημόσιο επικουρικό.

·       Η παράταση της προσωπικής διαφοράς, δεν είναι αποδεκτή. Μόνο κατάργηση της μείωσης.

·       Δεν χρειάζεται κανενός είδους μελέτη. Ο ΕΦΚΑ γνωρίζει άριστα πόσα ακριβώς πληρώνει, τι έσοδα έχει, πόσοι είναι οι συνταξιούχοι συνάδελφοι και γενικά γνωρίζει κάθε οικονομικό ζήτημα για το θέμα μας.

·       Επομένως συνομιλητής μας πρέπει να είναι η κυβέρνηση, το συντομότερο.

Η 1.1.2025 είναι πολύ κοντά. Ο «κόφτης» 33% του νόμου Βρούτση μας περιμένει.

Έχουμε αργήσει πάρα πολύ, με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου του ΣΣΕΤΕ.

Πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο θεμα;

Με τον ΣΣΕΤΕ και την ΟΣΤΟΕ στον «γύψο»;

Την ΟΣΤΟΕ την χρειαζόμαστε παρούσα, ενωμένη και ισχυρή. 

Είναι εντελώς απαραίτητο να γίνουν άμεσα εκλογές στον σύλλογο.

Να αποδοκιμαστούν όσοι από το Δ.Σ. υπονομεύουν τα συμφέροντά μας.

Με τρόπο συλλογικό και ενωτικό να διεκδικήσουμε την κατάργηση της μείωσης και την αποκατάσταση του ΛΕΠΕΤΕ, με την στήριξη όλων των συναδέλφων, με αγωνιστικό πνεύμα και οπωσδήποτε με την στήριξη της ΟΣΤΟΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

 

Κάλεσμα Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ

Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Κεντρικό και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονο...