11 Φεβρουαρίου, 2024

Τρίτη 13/2 πανσυνταξιουχική συγκέντρωση - Κάλεσμα Αγωνιστικού Συντονισμού Δράσεων συνταξιούχων ΕΤΕ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ώρα 10.30 πμ

ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Κοτζιά)

Σημείο συνάντησης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, μπροστά στο Κεντρικό Κατάστημα.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ακρίβεια, η λιτότητα, η υπονόμευση της δημόσιας υγείας, η συρρίκνωση της κοινωνικής πρόνοιας καταβυθίζουν το εισόδημά μας, πλήττοντας ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους οικονομικά.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που μεθοδικά ξηλώνει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, μπορεί να μη αντιμετωπίζει ουσιαστική αντιπολίτευση από τα μνημονιακά κόμματα που και αυτά τάσσονται υπέρ των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών, υπέγραψαν και συμμορφώνονται δεσμεύσεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αλλά έχει ξεσηκώσει φοιτητές και αγρότες που κατά χιλιάδες κατακλύζουν τους δρόμους.  Οι εργαζόμενοι επίσης, αντιδρούν και προετοιμάζουν απεργία στις 28/2, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες εργαζόμενων στην εκπαίδευση, την υγεία και άλλους κλάδους βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις.

Καιρός ήρθε να βγούμε στους δρόμους και  οι συνταξιούχοι. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Να απαιτήσουμε όλοι και όλες μαζί τα κοινά συνταξιουχικά, τα κλαδικά και των συνταξιούχων της Εθνικής δικαιώματα.

· Κατάργηση όλων των μνημονιακών περικοπών και νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης (δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα–άδειας). Άμεση και πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

· Αυξήσεις στις συντάξεις όσο αυξάνεται και ο πληθωρισμός.  Να πληρώσει η εργοδοσία όσα χρωστά στα ταμεία. Κύρια σύνταξη ενιαία χωρίς τη διάσπαση σε εθνική και ανταποδοτική.

· Έξω οι ιδιώτες από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ. Όχι σε κεφαλαιοποιητικά συστήματα και λειτουργία της ασφάλισης ως προϊόν επενδυτικού τζογαρίσματος που δεν εξασφαλίζει σταθερές παροχές. Όχι στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που οδηγεί σε συρρίκνωση των εσόδων των ταμείων και σε μαθηματικά σχεδιασμένες χρεωκοπίες για περικοπή των συντάξεων. Όχι στα διαφορετικά δικαιώματα, φορείς, τρόπους, συστήματα, συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων, ενιαίο σύστημα για όλους.

· Δεν παραγράφουμε το δικαίωμα στην καταβολή ακέραιου του ΛΕΠΕΤΕ. Δεν συμβιβαζόμαστε με το ν. 4618 του ΣΥΡΙΖΑ που  δρομολόγησε την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, απαλλάσσοντας ουσιαστικά την Τράπεζα από τις υποχρεώσεις της και κουκουλώνοντας τις ευθύνες για τη διαχείριση και την κλοπή των εισφορών μας. 

· Δεν αποδεχόμαστε το ν. Βρούτση της Ν.Δ., που «σώζει την Εθνική Τράπεζα…», θεσπίζει για τους συνταξιοδοτηθέντες μέχρι 31.12.2018 επικούρηση από το ΕΤΕΑΕΠ μειωμένη κατά 56,25 % σε σχέση με το ποσό που λαμβάναμε από το  ΛΕΠΕΤΕ και προβλέπει από 1/1/2025 περικοπή κατά 33% του ποσού ποσού που λαμβάνουμε τώρα από το ΕΤΕΑΕΠ. Κατάργηση της μείωσης κατά 33% της επικούρησης του ΕΤΕΑΕΠ από 1.1.2025

· Δεν δεχόμαστε το νόμο Κατρούγκαλου για τον  τρόπο  επανυπολογισμού 2 ταχυτήτων των συντάξεων, με μεγάλες απώλειες για τους παλαιότερους συνταξιούχους, Ενώ, επιπλέον, για τους χαμηλοσυνταξιούχους ορίζει το ύψος της σύνταξης να εξαρτάται από τις εκάστοτε “δυνατότητες” του προϋπολογισμού, άρα περαιτέρω και διαρκείς μειώσεις.

· Όχι σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, εξώσεις από την τοκογλυφία των τραπεζών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

· Υπεράσπιση του ΤΥΠΕΤ από την οικονομική ασφυξία μέσω της μεθοδικής μείωσης των εσόδων του με τη μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων και του αριθμού των ασφαλισμένων εργαζόμενων της Εθνικής. Προάσπιση του δικαιώματος και των κατακτήσεων μας στις παροχές υγείας και πρόνοιας. Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

Συντονισμένος αγώνας όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας.                                                                                                   

AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Ιστολόγιο : syntsyntete.blogspot.com       email : syntsyntete@gmail.com

Κάλεσμα Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ

Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Κεντρικό και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονο...