15 Απριλίου, 2024

Άλλη μια συνέλευση του ΤΥΠΕΤ και για εμάς... χωρίς εμάς

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ..... ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Αύριο Τρίτη 16/4 το ΤΥΠΕΤ πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του. 
Για άλλη μια φορά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΕΤ επέλεξε να διεξάγει τη συνέλευση Τρίτη απόγευμα, αποκλείοντας τους χιλιάδες συναδέλφους από την επαρχία, αλλά και από την Αττική. 
Για άλλη μια φορά εμείς, οι συνταξιούχοι, παρόλο που:
  • εισφέραμε όλο τον εργασιακό μας βίο στο ΤΥΠΕΤ,  
  • εισφέρουμε και τώρα στο ΤΥΠΕΤ,  
  • το ΤΥΠΕΤ εξυπηρετεί τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψής μας,  
  • είμαστε πια περισσότεροι αριθμητικά από τους εργαζόμενους μέλη του ΤΥΠΕΤ, 
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη Συνέλευση του ΤΥΠΕΤ, επειδή, με βάση το Καταστατικό του, θεωρούμαστε έκτακτα μέλη και όχι τακτικά.
 
Αυτή η άνιση αντιμετώπιση των συνταξιούχων της ΕΤΕ πρέπει να σταματήσει. 
Το καταστατικό του ΤΥΠΕΤ, το οποίο περιέχει και πολλές άλλες αντιδημοκρατικές διατάξεις, όπως το σύστημα εκλογής του Δ.Σ. κτλ. δεν είναι ιερό βιβλίο, αλλά κανονισμός που πρέπει να διευκολύνει τη δημοκρατική και ισότιμη συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ στη Διοίκησή του, καθώς και τη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. του, χωρίς στεγανά και πλημμελείς ενημερώσεις των μελών του, όπως το γεγονός ότι ο Απολογισμός του Δ.Σ. και ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς μοιράζονται μόνο στους παρόντες την ημέρα της Γ.Σ.
 
Ο Αγωνιστικός Συντονισμός Δράσεων Συνταξιούχων ΕΤΕ διεκδικεί την ισότιμη συμμετοχή των συνταξιούχων στο ΤΥΠΕΤ, δηλαδή το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο Δ.Σ. του, ειδικά σε μια περίοδο όπου το ΤΥΠΕΤ αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν ήδη επιπτώσεις στην περίθαλψή μας και στην οικονομική επιβάρυνσή μας.



 

13 Απριλίου, 2024

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ


Ο Αγωνιστικός Συντονισμός Δράσεων Συνταξιούχων ΕΤΕ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουμε στις πανεργατικές κινητοποιήσεις την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στις 17 Απρίλη 2024.

 Η έξαρση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας τα δυο τελευταία χρόνια δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους, αλλά και τους συνταξιούχους, των οποίων οι συντάξεις "πάγωσαν" για πάνω από 12 χρόνια, περικόπηκαν πάνω από 50%, καταργήθηκαν τα δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, με τραγικές συνέπειες στους όρους διαβίωσής τους. Επιπλέον, η Δημόσια Υγεία υποβαθμίζεται συνέχεια, το κόστος των φαρμάκων να αυξάνει με νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ενώ η «προσωπική διαφορά» και η εισφορά Αλληλεγγύης ακυρώνουν τις πενιχρές αυξήσεις των δυο τελευταίων χρόνων, σε όσους τις παίρνουν.

Εμείς, οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ, έχουμε μπροστά μας και τη δαμόκλειο σπάθη της επιπλέον περικοπής, από 1/1/2025 κατά 33% της επικουρικής μας σύνταξης, την οποία σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εφαρμοστεί.

Παράλληλα, την  Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10.30΄π.μ η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) καλεί τα μέλη της και όλους τους συνταξιούχους σε Συλλαλητήριο έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην έδρα του ανώτατου δικαστηρίου (Πανεπιστημίου 47-49) συνεδριάζει εκείνη την ημέρα το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για να αποφανθεί επί των Δώρων μετά την διχογνωμία του Αρείου Πάγου με την πάγια θέση του ΣτΕ, ενώ ακόμη οι Συνταξιούχοι αναμένουν τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα του 11μήνου (Ιούνιος '15- Μάιος '16).

Διεκδικούμε:

- Πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις (Κύριες, Επικουρικές, Γήρατος, Χηρείας, Αναπηρικές κλπ.).

- Ενσωμάτωση της “θετικής προσωπικής διαφοράς” στην ανταποδοτική σύνταξη

- Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.

- Με πολιτική λύση τώρα άμεση καταβολή των αναδρομικών του 11μήνου (2015-2016).

- Άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της κερδοσκοπικής αύξησης των τιμών και κυρίως των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης (κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης νοικοκυριών, κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας κ.ά.).

- Αύξηση του αφορολόγητου ποσού και τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων για να μην εξανεμίζεται η όποια αύξηση.

- Λήψη ουσιαστικών μέτρων αναβάθμισης του ΕΣΥ με την παροχή όλων των υπηρεσιών του δωρεάν, και φραγή στις αυξήσεις και στο ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα, που κατατρώει σημαντικό μερίδιο του εισοδήματος των συνταξιούχων.


 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

09 Απριλίου, 2024

Βίντεο με την ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη σχεδιαζόμενη περικοπή της επικούρησης κατά 33%

 



Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το video, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Βίντεο με την ενδιαφέρουσα συζήτηση του Αγωνιστικού Συντονισμού Δράσεων Συνταξιούχων ΕΤΕ για τη σχεδιαζόμενη περικοπή της επικούρησης κατά 33% που έγινε στις 28/3/2024 στην αίθουσα της ΟΤΟΕ  
0.00’.00’’ Άνοιγμα 
0.01’.46’’ Παύλος Δερμενάκης, γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ 
0.25’.44’’ Χρήστος Τσιλώνης πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας 
0.37’.39’’ Θανάσης Παππάς εισηγητής του θέματος 
1.08’.36’’ Ερωτοααπαντήσεις 
1.09’.32’’ Ζαχαρούλα Ψαρρού 
1.16’.13’’ Δαμιανός Τσίγκανος 
1.26’.15’’ Θανάσης Παππάς 
1.28’.32’’ Σίμος Λιβιεράτος 
1.32’.09’’ Μαρία Μπικάκη 
1.38’.22’’ Θανάσης Κατσάνος 
1.39’.25’’ Ζαχαρούλα Ψαρρού 
1.47’.46’’ Λίτσα Λιαπάκη 
1.50’.37’’ Σταμάτης Κυριακάκης 
1.56’.21’’ Ράνια Θεοδοσοπούλου 
 2.02’. 05’’ Κλείσιμο

Κάλεσμα Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ

Πέμπτη 23/5/24 Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ώρα 10:30 πμ Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Κεντρικό και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονο...